Destillaten

Als nevenproducten bij de wijn heeft Huub van het destillaat van de druiven een aantal specifieke Avitera dranken gemaakt.

Smokkelgoud:  een kaneellikeur met echt 23-karaats goud. Het is een enigszins zoete likeur, die zò lekker te drinken is, maar het is ook erg smaakvol in combinatie met een plak Smokkelkoek bij een kop koffie of thee. De echte liefhebber doet een scheutje Smokkelgoud over de stoofpeertjes. 

Montferlands pruufke: op eikenhout gelegen alcohol, dat een heerlijk zachte cognac gerelateerde smaak heeft.
Heksenvlam: een  sterk, op grappa en marc gelijkend "vuurwater" waarin de vlam tot zijn recht komt en vervolgens zacht afblust.

Informeer naar het bijzondere verhalen en anekdotes achter de destilaten van Avitera (alle gemaakt op basis van een geheim recept).

Binnenkort en op lange termijn:

HB Honing Kaneel likeur: Met honing uit de velden rond kasteel Huis Bergh  in cambinatie met natuurlijk kaneel, hebben we niet alleen een heerlijk, maar ook  naar zeggen, gezond drankje (zij het met mate gedronken).

Na een schitterende zomer van 2016, een selectieve oogst, een gecontroleerde gisten en een aromatische destillatie en een geduldige lagering in houten vaten hebben we dit jaar de eerste stappen gezet voor een uniek Achterhoeks produkt. like ons op faceboek @avitera en volg met ons geduldig het jarenlange proces.

Copyright by Avitera Wijngoed | Created by