Avitera Wijngoed

Avitera wijngoed is gestopt met de productie en verkoop van wijnen en destillaten. 

Onze naam wordt gewijzigd in Avitera Actief, individuele mountainbike coaching voor beginners en gevorderde.

Gecertificeerd mtb instructeur, bel 0653229336


 

Avitera op Twitter

Avitera Actief
Hartjensstraat 7
7045 AH  Azewijn
Telefoon:
Mobiel: 06 53 229 336
E-mail: info@avitera.nl

Gastenboek

Oordeel van onze wijn door Edwin Raben, Edwines.

Geplaatst op: 24-04-2017

Cuvée speciaal wit 2015 gekozen van Wijngoed Avitera. De wijn is als volgt omschreven: Een lekkere rijpe en fijne wijn. Iets zoetig geparfumeerd naar kamperfoelie en een mooie toon van honing met een exotische toets. Een vrolijke impressie van citroen is ook nog ontdekken. Een aangename geur die direct naar een slok doet verlangen. Een volle smaak boordevol sap en frisse zuren. De smaakintensiteit is beschaafd en mooi in balans. Een knap gemaakte wijn die pleziert.

Bericht ontvangen per mail

Geplaatst op: 15-09-2016

Beste Huub, Zondag laatstleden hadden we een familiefeestje met onze vier zonen en hun gezin bij ons thuis. Ze vonden de parelwijn en de rode wijn ‘cuvée speciale’ voortreffelijk! Ik wilde je dit toch even laten weten. Hierbij mijn dank voor de drie bezoeken, die door de 75 deelnemers unaniem erg werden gewaardeerd. Je bent een uitstekende lesgever! En jouw wijn werd bovendien erg gesmaakt. Met hartelijke groeten en beste herinneringen, Raoul

M Peters

Geplaatst op: 24-03-2014

Nogmaals hartelijk dank voor de leuke avond gisteravond. De uitleg was informatief, humoristisch en duidelijk en de wijnen vond ik erg lekker.

Uit ons gastenboek

Geplaatst op: 16-09-2013

10-4-2013 Namens de William Schrikker groep Bedank voor de leuke en interessante wijnproeverij Proost!

Uit ons gastenboek

Geplaatst op: 16-09-2013

Weer een ervaring rijker! Merci beaucoup Barbara S

Uit ons gastenboek

Geplaatst op: 28-10-2012

Als ex bakker zag ik meteen dat Huub meer verstand heeft van wijn dan van brood. De wijn was verrassend goed. Veel succes, Broeve en John.

Uit het gastenboek

Geplaatst op: 28-10-2012

Het was een gezellige bijeenkomst. De bewoners van Verpleeghuis Varwijk. L. Mulder-Te Stee.

Ans, Hennie. Yvonne, Patries, Erik (8/10 Gastenboek)

Geplaatst op: 10-10-2011

Wat een spreker is die man en hij heeft er ook nog verstand van ook.

wilma Sonderen

Geplaatst op: 03-06-2011

27 mei was de trouwerij van Ellen en Justin op wijngoed Avitera.Niet alleen mooie fotoos.We hebben genoten van een heerlijke lunch gemaakt door de gastvrouw van Avitera.Daarna het hoogte punt van de dag de trouwerij in de wijngaard.Na het jawoord was er tijd voor koffie met bruidstaart voor de gasten.Een glaasje drinken en genieten van de Aviterawijn (rose-witte wijn of een glaasje rode) Huub en Ans bedankt voor jullie gastvrijheid en de goede zorgen. Wijngoed Avitera bedankt. De moeder van de bruid

Th. Toussain.

Geplaatst op: 23-12-2010

Wij waren hier met het bestuur van de SWOM (Stichting Welzijn Ouderen Montferland). Bedankt voor je duidelijke uitleg en rondleiding. Ook de proeverij was smakelijk. Namens allen bedankt.

Chris Ruikes

Geplaatst op: 23-12-2010

Namens het bestuur HALS van de Zonnebloem wil ik jullie nogmaals hartelijk bedankten voor de goede verzorging vna de Zonnedag op zaterdag 6 september. We hebben heel positieve reacties gehad. Ze vonden het alleen jammer dat ze nog geen wijn konden kopen, maar dat komt in de toekomst wel. Nogmaals hartelijk dank en misschien tot ziens.

 

Personeelsvereniging I-metaal

Geplaatst op: 23-12-2010

Uit de personeelskrant van I-metaal.
31 Mei had de PV van Imetaal een avond in Azewijn geregeld bij Avitera wijngoed. De opkomst was groot, wat in het verleden nog wel eens tegenviel. De weergoden waren ons gunstig gezind en na een kop koffie en een plaatje cake en iedereen gearriveerd was, kwam de gastheer van Avitera, Huub Baars, ons welkom heten. We kregen een rondeliding over zijn wijngoed. Hij vertelde met veel enthousiasme en humor over zijn wijngoed en het ontstaan ervan. Iedereen luisterde aandachtig, wat inhield dat hij het zeer goed deed, want om de mensen van Imetaal bij de les te houden valt niet altijd mee. Na de rondleiding door de wijngaard konden er binnen verschillende soorten wijn geproefd worden en er stonden een soort van vazen op tafel, waarin je de wijn kon weggieten, maar er waren er natuurlijk ook bij die het zonde van de wijn vonden om hem weg te gooien en natuurlijk alles opdronken. Na het proeven van de wijn kon men zich te goed doen aan een buffet, waarna men beginnen kon met de bingo, voor sommigen het hoogtepunt van de avond. Daar de heren die in het verleden altijd de bingo verzorgden verhinderd waren, werd het dit keer door twee heren van de PV zelf verzorgd. Vooral Soixante-Neuf (!!?) en de "ronde miss"was een groot succes, met enkele aanpassingen voor de ronde miss, mogen ze de volgende bingo weer presenteren. Al met al dus een zeer geslaagde avond.

Marion

Geplaatst op: 23-12-2010

Hallo vrienden van de wijngaard.
Ik schrijf even over de fantastische zaterdagmorgen.
We kwamen om 9.15 uur op het wijngoed Avitera en mochten de door Huub voorgesnoeide takken verwijderen van de ranken. Het was schitterend weer en de aanwezige vrijwilligers hadden onderling leuke gesprekken. De zon was debet aan het goede humeur. De koffie met een over heerlijke verse krentenboel van Riek vna de Bakker smaakte ook prima. Deze activiteit op het wijngoed maken het leven aangenaam en het geeft een erg goed gevoel. Het is voor iedereen aan te raden het geeft je energie en positieve levensvreugde. Na de lunch met echte knakworst zijn we om 13.00 uur weer huiswaarts gekeerd. Het was ons een waar genoegen om het seizoen in de wijngaard zo te beginnen, hopelijk volgen er nog vele mooie zonnige dagen. Dank je wel Ans en Huub voor deze mooie morgen. Groeten van Henk en Marion.

Joop en Lies Wesseling, Berlicum.

Geplaatst op: 23-12-2010

Azewijn, 26 September 2009.
Een zon overgoten dag: klaar voor de oogst! Na het optrekken van de mist mochten we meehelpen met het oogsten in de wijngaard. Nooit gedaan, maar heel leerzaam. Je krijgt veel respect voor de wijnboer. Het knippen valt mee, maar daarna het selecteren, kratjes vullen etc. Een heel werk. Daarna wordt ze ontsteelt, de zgn. égrappage, over blijft de most en het wachten tot de gistcellen hun werk doen en de suikers omzetten in alcohol. Huub bewaakt de jonge wijn als zijn kindje, hij staat 's nachts op om de gisting te controleren. Kortom na een gezellige dag van werken in de wijngaard worden we getrakteerd op een glas eigengemaakte rosé van de Rondo en Regent druif. Zéér benieuwd! Spannend.
Kleur: prachtig warm aardbeien rood met een zweempje zacht oranje. Warme volle kleur.
Geur: rijpe aardbeien, héél zuiver.
Smaak: ongelooflijk, dit komt uit Nederland, uit Azewijn. Wat vol, een mond vol fruit. Strak, niet te hoog in alcohol. Een feestje.
Afdronk: Helemaal goed, lekker droog.
Het blijkt dat deze wijn niet voor niets een zilveren medaille heeft gewonnen. Helemaal terecht. Huub en Ans: ga lekker door, jullie maken de mensen blij!

Jannie en Wim Kappert

Geplaatst op: 23-12-2010

25-05-2010
Wat leuk te ontdekken dat onze geboortestreek zich ontwikkeld heeft tot het wijngebied van Nederland. Mede dank zij Ans en Huub. Het is een aanbeveling !!

Aestic Varsseveld

Geplaatst op: 23-12-2010

06-06
Een gezellige middag met leuke en humorvolle uitleg over de druiven en de wijn. We zullen reclame voor jullie maken. Hartelijke groeten: Aestic Varsseveld.

Marti en Inge de Munck

Geplaatst op: 23-12-2010

12-6-2010
Dank je wel voor de mooie rondleiding. Het was heel leuk, echt voor herhaling vatbaar.
Fam. Stronks, Masseling, Heruning, Egberts,  Enzerink, Ticheloven, Bosman, Linda.

Hartelijk dank, het was geweldig, Marti & Inge de Munck, Gaanderen.
Namens de gehele buurt Gaanderen, dank voor de uiteenzetting en proeverij. Super! Bedankt!

Ans Baars

Geplaatst op: 23-12-2010

Een heerlijk glaasje zuup van Huub!
Zo lekker maken ze 'm in het Westen niet.
Groetjes uit Rotterdam en Amsterdam, Marije en Lisanne.

Norbert en Anja Heezen.

Geplaatst op: 23-12-2010

Super lekker en interessant!
Zeker tot ziens.

G. Agelink- Hoitink

Geplaatst op: 23-12-2010

Namens de H.V.G. hartelijk dank voor de gezellige uurtjes. 't Was geweldig. Succes voor de toekomst.

Jos Swinkels

Geplaatst op: 23-12-2010

Wat hebben we genoten op jullie gezellige middag, afgelopen zondag. We zien nu al uit naar 29 Augustus. Tot dan.

WelCom

Geplaatst op: 23-12-2010

20-7-2010.
Wij zijn vanmiddag op bezoek geweest. Fijn om naast de zorg voor je partner/familielid eens ontspannen samen te zijn met lotgenoten. Het is belangrijk om een moment van ontspanning te constateren. Dat is hier vanmiddag goed gelukt.
Welcom, super georganiseerd.

Wim en Anneke

Geplaatst op: 23-12-2010

Het was leuk om deze avond mee te maken. Gezellige muziek, lekkere hapjes van de bbq en goede wijnen. Bedankt, Wim en Anneke, Gerda en Johan.

WCB

Geplaatst op: 23-12-2010

Ervaren in vooral het wijnproeven heeft ons gezelschap heel erg genoten van de uitleg hier over wat daaraan vooraf gaat. We zijn erg onder de indruk van het vele werk dat nodig om één lekkere fles wijn te produceren. De humor verhulde de geegen kennis van zaken. En de volgende vijf jaar....? Vast het cabaret in.  WCB Woonwagenclub Berlicum

Schrijf een nieuw bericht

Copyright by Avitera Actief | Created by