Destillaten

Als nevenproducten bij de wijn heeft Huub van het destillaat van de druiven een aantal specifieke Avitera dranken gemaakt.

Smokkelgoud:  een kaneellikeur . Het is een enigszins zoete likeur, een lekkere borrel, maar het is ook erg smaakvol in combinatie met een plak Smokkelkoek bij een kop koffie of thee. De echte liefhebber doet een scheutje Smokkelgoud over de stoofpeertjes. 

Montferlands pruufke: op eikenhout gelegen wijnalcohol, dat een heerlijk zachte cognac gerelateerde smaak heeft.
Heksenvlam: een  sterk, op grappa en marc gelijkend "vuurwater" waarin de vlam tot zijn recht komt en vervolgens zacht afblust.

Informeer naar het bijzondere verhalen en anekdotes achter de destilaten van Avitera (alle gemaakt op basis van een geheim recept).

Binnenkort :

HB Honing Kaneel likeur: Met honing uit de velden rond kasteel Huis Bergh  in combinatie met natuurlijk kaneel, hebben we niet alleen een heerlijk, maar ook  naar zeggen, gezond drankje (zij het met mate gedronken).

Achtehoekse cognac: 

Na een schitterende zomer van 2016 met rijpe selectief geoogste druiven.  Gevolgd door een gecontroleerde gisting en een aromatische destillatie is het nu geduldig wachten. Met de lagering in houten vaten hebben we dit jaar de eerste stappen gezet voor een uniek Achterhoeks produkt. like ons op faceboek @avitera en volg met ons geduldig het jarenlange proces van rijping.

Natuurlijk is cognac een beschermde naam, en zal ons destillaat een andere naam krijgen. Gelukkig hebben we nog een aantal jaren om hierover na te denken. Kwaliteit kost tijd, we hebben nog 7 jaar te gaan voor een echte XO

Copyright by Avitera Wijngoed | Created by